Home / Business / Element Development semneaza primele contracte de inchiriere pentru Bistrita Retail Park
Bistrita Retail Park NB - Siglele folosite au caracter informativ

Element Development semneaza primele contracte de inchiriere pentru Bistrita Retail Park

Compania de dezvoltare imobiliară, Element Development, a semnat un contract cu retailerul danez de mobilă și accesorii, JYSK, pentru o suprafață de 1.275 mp la Bistrița Retail Park. Totodată, a fost desemnat antreprenorul general al proiectului: compania locală Campeador.

Proiectul presupune o investiție de 7,5 milioane EUR pentru o galerie comercială de 9.000 mp, ce va fi construită pe Calea Moldovei 13, la doar câteva minute de centrul vechi al orașului. Oferta galeriei comerciale, dezvoltată de Element Development, va fi completată de un hipermarket, investiția aparținând Selgros.

Creșterea puterii de cumpărare și lipsa spațiilor moderne de retail în orașele secundare au determinat o cerere mare pentru parcul de retail pe care îl dezvoltăm în Bistrița. Retailerii caută opțiuni de dezvoltare în orașele mai mici și sunt cu precădere interesați de parcuri de retail, unde costurile lor sunt mai mici față de cele pentru prezența într-un mall”, explică Ionuț Bordei, CEO Element Development.

CBRE România, parte din cea mai mare companie de servicii și investiții imobiliare la nivel global, este agenția care se ocupă exclusiv de procesul de închiriere, în timp ce firma Vitalis Consulting este ”Project Manager” pentru supervizarea lucrărilor de construcție ale acestui proiect.

Compania Element Development a fost înființată de Ionuț Dumitrescu, un om de afaceri cu o vastă experiență în domeniul imobiliar. În perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanță Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis, liderul mondial imobiliar. După această tranzacție s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliară prin achiziția de terenuri, construcția și vânzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o clădire de birouri în suprafață de 9.000 mp, finalizată în 2009 în zona Pța. Victoriei și care în 2012 a fost vândută către fondul de investiții Zeus Capital.

About fulvia99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>