Home / Business / Bijuterii arhitecturale și proprietăți speciale în portofoliul Regatta Real Estate
IMG_1143 mic

Bijuterii arhitecturale și proprietăți speciale în portofoliul Regatta Real Estate

Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanță imobiliară cu capital românesc, oferă publicului ocazia de a achiziționa clădiri care odinioară erau însuflețite de personaje celebre ale istoriei naționale. Printre ele se numără Palatul Crissoveloni-Cantacuzino sau Palatul Spayer (fostul sediu al băncii Marmorosch Blank).

Celebrele proprietăți fac parte din portofoliul de proprietăți speciale pe care le promovează Regatta Real Estate, companie specializată pe segmentul rezidential de lux, segment care a fost cel mai puțin afectat de criză. Dacă pe celelalte segmente, prețurile medii de tranzacționare sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nişa de lux, preturile medii de vânzare au scăzut cu aproximativ 30%. „Luxul înseamnă exclusivitate și unicitate. O locuință amplasată într-o locație unică va avea întotdeauna un pret mai mare, exact așa cum se întâmplă și în cazul unei opere de artă – pentru că nu există două la fel!“, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

“În peste 23 de ani de activitate în vânzarea și închirierea proprietăților premium, marcând pionierate atât în tranzacționarea caselor de patrimoniu, cât și în segmentul spațiilor de birouri, Regatta Real Estate s-a impus prin reprezentarea unor clădiri de o deosebită valoare istorică și culturală, dintre care fostele reședințe ale proeminentelor familii Cantacuzino, Ghika, Vintilă Brătianu sau a savantului Nicolae Paulescu”, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

În prezent Regatta Real Estate are pe site (www.regatta.ro) proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 mil. euro, vile în valoare de 350 mil. euro şi terenuri de 285 mil. euro, în timp ce diferenţa de peste 200 mil. euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

Pe lângă imobilele istorice, a căror destinație ideală este de sediu reprezentativ de companie, Regatta Real Estate are în portofoliu și proprietăți cu destinație rezidențială, atât clasice cât și moderne.

BIJUTERII ARHITECTURALE

1.Palatul Spayer – 3,800,000 euro

https://www.regatta.ro/residential/palat-de-vanzare-zona-piata-universitatii-bucuresti/

IMG_1071 mic

Proprietate absolut exceptionala de vanzare, situata intr-o zona istorica  a Bucurestiului incarcata cu valori imobiliare din perioada interbelică.
Palatul este foarte bine conservat, pastrandu-si astfel toate elementele arhitecturale de odinioara.
Acesta a apartinut lui Herman Spayer, acționar al băncii Marmorosch Blank. Arhitectul este elvetianul Luis Blanc, care a lucrat impreuna cu Ion Berindey, palatul având destinatia initiala de locuință și apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, bancă ce a atins apogeul in perioada interbelica.

IMG_1103 mic
Parterul este compus din holul central de receptie iluminat natural, din care se intra in 4 camere, cu elemente de arhitectura deosebite, inaltimea fiind de 4,5 m. La etaj sunt 5 camere cu 4 bai. De asemenea beneficiaza de o mica mansarda si un demisol cu o inaltime de 3,5 m.
Constructia este in stil Ludovic al XV-lea si a fost finalizata in anul 1900 fiind decorata cu vitralii, policandre, sculpturi.
Picturile deosebite sunt realizate in ateliere autohtone si peste hotare – Viena si Paris; in stil “Art Nouveau”. Aceste sunt realizate in ulei pe zid de catre Francisc Vodak si reprezinta scene galante in genul lui Watteau si Fragonard.

IMG_1156 mic

2.Palatul Crissoveloni-Cantacuzino – 4,200,000 euro

https://www.regatta.ro/residential/palatul-crissoveloni-cantacuzino-de-vanzare-zona-calea-victoriei-bucuresti-3500-mp-29413/

crisoveloni

Palat de vanzare amplasat in zona centrala a Bucurestiului, aproape de cea mai importanta artera din capitala, Calea Victoriei.

crisoveloni 2

Palatul Crissoveloni – Cantacuzino poarta amprenta a doua mari familii bucurestene, reprezentative pentru secolele XIX si XX. In timp ce membrii familiei Chrissoveloni, incepand cu Zannis Manoli Chrissoveloni, impactau mediul bancar si de afaceri al Romaniei moderne, familia Cantacuzino era deja una dintre cele mai importante familii nobiliare cu o istorie de 4 secole in inaltele dregatorii autohtone, membrii familiei fiind implicati si in politica.  Proprietatea propusa spre vanzare se compune din Palatul Crissoveloni-Cantacuzino (corp A) si 3 anexe situate in spatele cladirii principale. Suprafata teren: 2.145 mp. Suprafata construita desfasurata: 3.500 mp.

crisoveloni 3

About fulvia99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>