Home / Business / Cosmopolis va avea propriul mall, primul construit în România în cadrul unui complex rezidenţial
complexul-rezidential-cosmopolis

Cosmopolis va avea propriul mall, primul construit în România în cadrul unui complex rezidenţial

OPUS LAND DEVELOPMENT va deschide pentru comunitatea de locatari din complexul rezidențial Cosmopolis şi nu numai, un centru comercial destinat cumpărăturilor şi petrecerii timpului liber, la finalul lunii noiembrie. Cosmopolis Plaza va avea o suprafaţă de 10.000 mp, în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro. Bugetul a fost alocat amenajării terenului și construcției, dotării spațiului cu echipamentele și utilitățile necesare, proces care a durat un an.

cosmopolis-plaza-randare

Cosmopolis Plaza va avea ca principală ancoră, un supermarket Carrefour, cu o suprafață închiriabilă de 950 mp. Alte nume cunoscute care vor fi prezente în Cosmpolis: Inmedio, un petshop VET Life, un magazin Ocean Fish şi pizzeria Domino’s. Suprafața totală închiriabilă a centrului comercial va fi de 4.100 mp. Gândit ca un spaţiu destinat petrecerii timpului liber, Cosmopolis Plaza va mai pune la dispoziţia consumatorilor restaurante, cafenele, un loc de joacă pentru copii, un salon de înfrumuseţare.

Vom deschide centrul comercial pentru a oferi încă o facilitate locuitorilor complexului rezidențial. Din momentul în care am început dezvoltatrea Cosmopolis, am ştiut cât de mult îi ajută pe oameni să găsească tot ce au nevoie chiar în apropierea locuinţei. Credem cu tărie în lucrurile care dau valoare proiectului nostru și prin faptul că punem la dispoziție atât de multe facilități în apropierea casei, le dăm oamenilor posibilitatea să economisească timp. De acum rezidenții Cosmopolis, cei mai mulți familii tinere, ocupate cu creșterea copiilor, au această oportunitate și își pot face cumpărăturile sau petrece timpul liber aproape de casă. Un alt lucru foarte important pe care l-am luat în considerare când am pornit să schițăm planurile pentru acest strip mall, a fost să dăm posibilitatea antreprenorilor care sunt și rezidenți să își dezvolte afacerile, indiferent de mărime. Astfel, Cosmopolis Plaza găzduiește pe lângă ancorele principale şi afaceri mai mici, dezvoltate chiar de rezidenții noștrii, și ne mândrim cu acest lucru.”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO OPUS LAND DEVELOPMENT.

Printre afacerile mai mici, dezvoltate de antreprenorii care locuiesc în complexul rezidențial Cosmopolis se numără: un salon de infrumusețare, un magazin de produse bio, unul de produse pentru copii, o florărie, o patiserie, o măcelărie şi un magazin de cafea şi dulciuri.

Toate acestea completează facilităţile deja existente: locurile de joacă pentru copii, cele șapte piscine exterioare, plaja amenajată de pe malul lacului, terenurile de tenis şi de baschet, serviciul de transport către staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu şi serviciul de pază permanentă.

Cosmopolis este una dintre cele mai mari investiții imobiliare realizate în România, fiind amplasat în partea de nord-est a Bucureștiului. Început în anul 2007, proiectul imobiliar s-a dezvoltat treptat ajungând să se transforme într-un adevărat oraş european, cu o comunitate care numără în prezent peste 4.500 de locuitori și care dispune de numeroase facilităţi chiar în interiorul complexului. În momentul de faţă, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp având finalizate peste 2.300 de apartamente și vile. Investițiile în cadrul complexului rezidențial Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi. Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite.

Managerul și agentul exclusiv Cosmpolis este Coldwell Banker România, una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară din România după ultimele rezultate financiare oficiale. Aceasta este și compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial, fiind manager și agent exclusiv pentru peste 15 proiecte rezidențiale din Bucuresti și țară. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1.500 de locuințe noi doar în București.

 

 

 

 

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>