Home / Business / Târgul Imobiliar Național: Prețuri mai mari cu 5% și tur de realitate virtuală ca la Casa Albă
central park

Târgul Imobiliar Național: Prețuri mai mari cu 5% și tur de realitate virtuală ca la Casa Albă

Cea de a XXIX- ediție a Târgului Imobiliar Naţional – tIMOn începe joi 24 martie, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Expoziția va dura patru zile, de joi până duminică, și va fi deschisă între orele 10.00 și 18.00 într-un pavilion expozițional de 2000 mp în Piața Constituției. 

Evenimentul, ce se va deschide pe 24 martie, reuneşte 116 expozanţi, care oferă peste 15.000 de locuințe, în ‎298 de ansambluri rezidențiale, majoritatea în București.

Reducerile de preț, valabile exclusiv în perioada târgului, variaza între 1.000 și 60.000 de euro, ofertele speciale pentru cumpărătorii din acest week-end incluzând case complet mobilate, bucătării care valorează zeci de mii de euro și locuri de parcare.

Cel mai mic preț din târg se regăsește la o garsonieră în zona Fundeni vândută de New City Residence: 18.900 €, în timp ce, pe segmentul vilelor, cel mai mic preț este de 55.000 € pentru un P+1 din cartierul Tamisa, situat în ansamblul GreenCity din 1 decembrie. Pe segmentul de lux, ofertele sunt într-o creștere vizibilă față de anii trecuți: penthouses de la 250.000 la 500.000 €, o casă de 1,8 milioane € pe șoseaua Kisselef și o alta de 1,9 milioane €+TVA pe Calea Victoriei, vândute de agențiile Renet, respectiv Imoteca.

Prețul mediu a crescut!

Analizând comparativ cu ediția anterioară, prețul mediu pe unitate locativă la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 euro. Este prima creștere a prețului mediu înregistrată în ultimii 7 ani, mai ales luând în considerare faptul că toți expozanții tIMOn sunt rugați să ofere vizitatorilor un preț promoțional pe perioada târgului.

„Trendul ușor crescător era vizibil încă din toamna anului trecut pentru anumite segmente de locuințe. Dacă ușoara creștere de prețuri ar putea fi pusă pe numărul mult mai mare al locuințelor din segmentul premium-lux, studiul realizat de către compania de consultanță RealTime, la comanda tIMOn, ne arată că trendul general al pieței este de creștere a prețurilor. Conform analizei RealTime, prețurile apartamentelor din București au crescut cu 4,4% față de noiembrie 2015 (studiu atasat). Oferta din cadrul tIMOn arată o creștere a prețurilor de 10% pe segmentul locuințelor din clasa „economy”, situate în zonele periurbane, cele care reprezentau de fapt motorul vânzărilor pe segmentul rezidențial în ultimii 3-4 ani.” (Vlad Vlăsceanu, director tIMOn)

Centrul preia controlul

În condițiile în care, în ultimii ani, au fost exploatate doar proiectele din zone periurbane cu cele mai mici prețuri și aceasta părea să fie tendința, asistăm astăzi la o schimbare de direcție: 70% din ofertele tIMOn nu mai sunt în zone periurbane. Vorbim despre ansambluri situate în zone centrale și semicentrale, cu prețuri care pornesc de la 1.000 € /mp util, comparabil prețului unitar solicitat de către proprietarii de locuințe vechi din respectivele zone.

Oferte speciale în week-endul tIMOn – Cel mai mare discount: 60.000 €

90% din expozanții tIMOn vor avea un discount valabil pentru cei care achizitionează locuințe în timpul târgului, acesta variind procentual între 2 și 30% și, ca sume, între 1.000 € și 60.000 €.

Pe lângă ofertele deja anunțate, majoitatea expozanților anunță oferte personalizate pentru fiecare potențial client, în fapt ofertele din cadrul târgului devenind mult mai bune: vizitatorii pot găsi la standul Renet vile complet mobilate, în Otopeni, la prețul de 109.000 € sau un apartament complet mobilat și utilat, cu gradină proprie și boxă cadou, pe Bd. Ficusului la standul Real Time; tot de aici pot pleca acasă cu un voucher de 3.000 € cadou.

Cel mai mare discount efectiv din târg este de 60.000 € pentru un apartament de 4 camere din Bd. Timișoara, oferit de către compania Imoteca. Prețul de vânzare este de 99.900 €, fiind redus de la 159.900 €.

Cele mai numeroase discounturi sunt oferite de către City Garden Development în cele două proiecte dezvoltate de către companie: 16.000 € pentru o vilă în Pipera (89.000 € preț de vânzare în perioada târgului) și o reducere de minim 10.000 € (10% pentru orice apartament), pentru ansamblul 21 Downtown dezvoltat pe Bd. Mircea Vodă.

Dintre ofertele special gândite de expozanți pentru vizitatorii târgului mai amintim: The Concept a decis să plăteascătaxele notariale în locul clienților, Trend Residence  ofera o reducere de 6.000 € pe perioada târgului, vilele City Garden se vând cu 89.000 € +TVA, iar cele de pe malul lacului Buftea, în Peninsula Residence, se vând cu doar 72.000 €.

Primul Virtual Reality Tour pentru un ansamblu rezidențial din România

Primul stand expozițional cu tehnologia viitorului va oferi tuturor vizitatorilor târgului o experiență memorabilă: aceștia se vor putea plimba prin ansamblul Gran Via Park în …realitate virtuală. Standul și initiativa apartin agenției Imoteca, iar tehnologia Oculus VR, parte a Facebook.

Expoziția va fi deschisă, în Piața Constituției, până duminică, 27 martie 2016, ora 17.00.

 

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>