Home / Travel / Românii care călătoresc cu avionul zboară, în medie, de 2 ori pe an
porto3

Românii care călătoresc cu avionul zboară, în medie, de 2 ori pe an

Conform unui studiu Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, turiștii români călătoresc cu avionul, pe destinații externe, la fel de des ca turiștii din Turcia și Ungaria, alocând bugete de călătorie comparabile. Studiul mai relevă că obiceiurile de călătorie ale turiștilor români sunt asemănătoare cu ale turcilor, aceștia optând pentru destinații europene, în timp ce ungurii preferă să călătorească în Asia și SUA.

Din datele Paravion.ro reiese că românii zboară, în medie, de 2 ori pe an, la fel ca turcii și ungurii. Mai mult, turiștii din România cheltuie la fel de mult ca aceia din Ungaria pentru un zbor. Astfel, bugetul mediu de călătorie alocat de români pornește de la 300 €/persoană, iar ungurii plătesc de la 350 €/persoană pentru un bilet de avion tur-retur. În același timp, costul mediu al unei călătorii cu avionul este de circa 500 €/persoană pentru turiștii din Turcia.

Conform studiului, românii și turcii preferă destinații similare, aceștia optând pentru locații din Europa. În topul preferințelor turiștilor din România se află orașe din Turcia, Grecia, Spania, Italia și Germania, în timp ce turcii preferă Moscova, Parisul, Londra, Kievul, Grecia, cu insulele și orașele din apropierea acestora. La polul opus se află ungurii, care preferă Bangkokul, Miami, Tokyo, New Yorkul sau Istanbulul.

 În ceea ce privește destinațiile către care zboară cel mai des turiștii din cele 3 țări, din România și Turcia se zboară, cel mai mult, la Paris, Londra, Amsterdam și Barcelona. Lista destinațiilor românilor este completată de Antalya, Praga, Viena, Istanbul, iar a turcilor, de Moscova și Kiev. Din Ungaria se zboară cel mai des spre Bangkok, New York și Istanbul.

 ”Am observat că, deși au tendințe asemănătoare în ceea ce privește frecvența, perioada și bugetul călătoriilor, românii au criterii diferite de turci și unguri, când vine vorba de destinațiile preferate de vacanță. Turiștii din țara noastră caută cele mai bune servicii și raport calitate-preț, pentru turci primează atracțiile turistice, pe când ungurii profită de faptul că nu au nevoie de viză pentru SUA”, a afirmat Remus Vișan, Managing Director al Paravion.ro.

Se mai poate observa o asemănare între România și Turcia și în legătură cu ponderea turiștilor tineri, respectiv, seniori, care au accesat anul acesta pachete turistice complete. Aceasta este de 70% tineri – 30% seniori în țara noastră, respectiv 80% tineri – 20% seniori, în Turcia.

De asemenea, turiștii români au aceeași deschidere către mobilitate ca aceia din Turcia. În România, rezervările din aplicația mobilă au crescut cu 300% în 2015, ajungând la o cotă de 25% din totalul tranzacțiilor mobile efectuate de clienții Paravion prin intermediul smartphone-ului. La rândul lor, aproximativ 40% dintre rezervările biletelor de avion făcute de turci au venit de pe aplicația mobilă.

Românii se aseamănă cu turcii și în ceea ce privește tipurile de vacanțe solicitate cel mai des, existând o preferință clară pentru citybreak-uri. Pentru aceste vacanțe, românii cheltuie, în medie, 250 € – 350 €/persoană, iar turcii, 500 € – 1.000 €/persoană. În cazul vacanțelor mai lungi, de 7 zile, turiștii români alocă un buget mediu de 600 € – 800 €/persoană, față de 650 € – 1.000 €/persoană, cât cheltuie turcii, a mai precizat Remus Vișan.

Paravion.ro activează pe piața din Turcia sub brandul Bavul.com, achiziționat în luna martie a acestui an.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum și de soluții de securitate dezvoltate de PayU.

 

 

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>