Home / Business / Ryanair şi-a majorat ţinta de profit pe 2015 cu 26%
ryanair-aircraft-(12)

Ryanair şi-a majorat ţinta de profit pe 2015 cu 26%

Ryanair Holdings, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, şi-a majorat ţinta de profit pentru 2015 cu până la 26%, anticipând creşterea numărului de pasageri şi vânzarea de bilete la preţuri mai bune decât anticipa iniţial.

Informaţia a dus la creşterea acţiunilor Ryanair cu 9,9% la bursa din Dublin, cel mai mult în ultimele 10 luni.

Compania anticipează pentru actualul an fiscal care se va încheia în martie 2016 un profit net de 1,175 miliarde euro-1,225 miliarde euro.

Estimările anterioare prevedeau un profit net de 940 milioane euro-970 milioane de euro.

Ryanair se aşteaptă la o stagnare a preţurilor în perioada septembrie-decembrie, o îmbunătăţire faţă de un declin de 8% prevăzut iniţial.

EasyJet, al doilea mare operator aerian low-cost al Europei, a îmbunătăţit la rândul său, săptămâna trecută, estimările pentru anul fiscal care se încheie în această lună la 675 milioane lire sterline-700 milioane lire sterline, de la 620 milioane lire-660 milioane lire.

Cursele operate de companiile aeriene cu discount au beneficiat în sezonul de vară de un grad de ocupare a avioanelor de peste 90%.

Pentru acest an, Ryanair se aşteaptă să transporte 104 milioane de pasageri, cu 1 milion mai mulţi comparativ cu estimarea anterioară. La începutul actualului an fiscal, Ryanair prognoza 100 de milioane de pasageri.

În ultimii doi ani, Ryanair a aplicat o strategie de transferare a operaţiunilor către aeroporturi mai mari şi s-a concentrat pe atragerea de călători de business.

Compania a mai beneficiat şi de preţurile reduse ale carburanţilor, datorate scăderii cotaţiilor petrolului.

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>