Home / Travel / O surpriza de la Ryanair
Ryanair

O surpriza de la Ryanair

De 1 aprilie, Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost, a anuntat extinderea in Romania cu trei rute noi – Roma, Milano, Bologna, disponibile din orarul de iarna 2015. Iar extinderea este marcata, asa cum se cuvine, de o promotie: primele 3.000 de locuri pe rutele noi se vand cu 30 lei, din simplul motiv ca Ryanair implineste in acest an 30 de ani de existenta si “am vrut ca totul sa fie cu cifra trei”, dupa cum a explicat David O’ Brien, directorul comercial al companiei.

Practic,  clientii din Romania vor putea alege una dintre cele 7 rute de la Bucuresti, beneficiind de locuri rezervate, 2 bagaje de mana gratuite, o nouă pagina de internet, o noua aplicatie mobila pentru Boarding-pass si noile servicii oferite de Ryanair: Family Extra si Business Plus. Ryanair va continua sa asigure legătura dintre Bucureşti si centrele de afaceri principale din Europa, inclusiv Bruxelles (1 x zilnic), Londra (2 x zilnic) şi Madrid (1 x zilnic), plus Dublin (4 zboruri x saptamana) oferind clientilor din domeniul afacerilor o gama larga de destinatii la cele mai reduse costuri.

“Ryanair are placerea sa-şi lanseze programul pentru iarna anului 2015, pentru Bucuresti, inaugurand 3 rute noi catre Bologna, Milano si Roma. Oferind 7 rute pentru iarna 2015, Ryanair va deservi inca 415.000 clienti la Bucuresti in acest an, atingand un total de 700.000 si dublandu-si astfel traficul pentru Bucuresti”, spune David O’ Brien.

In prezent, pe ruta Bucuresti-Roma zboara – pe langa Ryanair – Wizz Air, Blue Air, TAROM si Alitalia. Prea multe companii pentru o singura ruta. Ramane sa vedem cine supravietuieste la iarna.

Asta in contextul in care, in mai putin de un an de operare pe piata locala, tarifele si marketingul Ryanair au determinat easyJet sa renunte din nou la Romania. easyJet revenise in octombrie 2013 cu zboruri spre Londra. Ryanair nu a asteptat prea mult si a inceput sa zboare spre aceeasi destinație din aprilie 2014. La un an de la primul zbor al easyJet pe ruta Bucuresti-Londra, compania a anuntat ca inceteaza operatiunile de la Bucuresti. Ultimul zbor al easyJet a fost efectuat vineri, 27 martie. Aceasta este a doua retragere a companiei de pe piata romaneasca.

A urmat o miscare similara pe ruta Bucuresti-Dublin. O altă companie pe care Ryanair a reusit sa o scoată din competitie este Tarom. La aproape un an de cand gigantul low-cost zbura spre Dublin – din aprilie 2014 – Tarom a anuntat în luna februarie a acestui an ca anuleaza zborurile spre capitala Irlandei. În afara de Tarom, si Blue Air opereaza zboruri pe aceasta ruta. Tarom a lansat ruta spre capitala Irlandei în mai 2013, cu trei zboruri saptamanale.

Iata mai jos simulari de rezervari de bilete pe ruta Bucuresti-Roma pentru toate companiile care se lupta pe aceasta ruta.
Precizare: Blue Air inca nu a introdus in sistem tarifele pentru orarul de iarna, asadar simularea este realizata pentru ultimele date disponibile din luna octombrie.
RYANAIR
simulare Ryanair
WIZZ AIR
simulare Wizz Air
BLUE AIR (15-18 octombrie 2015)
simulare Blue Air
ALITALIA
simulare alitalia
TAROM
simulare Tarom

 

About Fulvia Meirosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>